top of page

За елфите, писането и удоволствието от това да вдъхновяваш

Updated: Aug 27, 2020

1. С какво ти харесва да се занимаваш в свободното ти време?

Обичам разходките сред природата и четенето на книги. Но любимото ми занимание е писането. Писането е част от мен още от началните класове, когато се опитах да напиша продължение на "Властелинът на пръстените". След това продължих да пиша поезия и къси разказчета. Винаги ми е харесвало да извадя тези думи, които се заформят в главата ми, и да видя докъде ще ме отведат. Преди три години и половина създадох и свой блог, който успешно поддържам. Чрез нещата, които пиша, изразявам мислите си, т. е. постигам лично щастие и удовлетворение, но също докарвам усмивки и на други хора, което е най-хубавото от цялото преживяване.

2. Какво представлява това продължение на "Властелина" и как се реши да го направиш?

Разказваше се от името на моя любим Фродо, който чисто и просто искаше да се прибере отново в Графството. Никой не му позволяваше, макар че той питаше и се молеше. В един момент успя и се видя със Сам, и беше много емоционално, имаше купон и май дотам някъде приключи и вдъхновението ми... Любим филм ми е от доста години и оттогава си падам по (истории с) елфи *хаха*. Също така имам и авторски роман с мои илюстрации, на една тетрадка - "Дъщерята на дявола" се казваше и пак имаше елф. От доста малка харесвам фентазито като жанр. Този роман беше история, в която главната героиня - Диямер, научи за някои неща, които нейният баща – Дяволът, е извършил. След това тръгна да върши добрини, с помощта на един елф, нещата се объркаха, имаше драма... И, ами, историята завърши позитивно, но доста тъпо. Може би, ако я продължа сега ще я развия в по-интересна посока.

3. Какво представлява блогът ти?

Блогът ми е с дългичкото име vichismagicplaceinthebigamazingworld в платформа Blogger. Първоначално трябваше да бъде блог за книжни ревюта, но постепенно взех да пиша и за ежедневните неща или дреболии, които ме вълнуват. Но понякога се оказва, че вълнуват и други хора. Опитвам се да изграждам комуникация и най-вече да бъда щастлива от това, което пиша. Никога не бих публикувала нещо, от което не съм доволна или не харесвам.

4. Смяташ ли да се занимаваш един ден с това професионално или е само за удоволствие?

Надявам се да успея да съчетавам и двете неща за в бъдеще. Смятам блога да продължавам да си го развивам. Тайничко се надявам един ден да пиша за местата, където пътувам. Пътешествията са моя друга страст. Ходила съм в доста европейски държави. Имах мечта да посетя Лондон преди години и тази мечта се сбъдна преди две. Беше прекрасно! Австрия също ми беше мечтана дестинация и миналата година успях да посетя Виена и Инсбрук - град който ми беше на първо място в списъка за приключения предишните години, понеже е свързан със ски скоковете - любимият ми спорт. Иначе в Малмьо, Швеция беше много хубаво, също и във Валенсия, Испания.

5. Черпиш ли вдъхновение от автори, като пишеш, и имаш ли такъв, на когото се възхищаваш?

Покрай създаването и развиването на моя блог се срещнах с редица готини и вдъхновяващи хора. Създадох 2-3 много близки приятелства и определено черпя вдъхновение и идеи от тях. Много по-силно е чувството, когато познаваш дадения човек. Иначе любими автори са ми шведът Фредерик Бакман, американката Сара Дж. Маас, Смирненски и Вапцаров. За мен писането е усещане за свобода. Определено. Оставям всичко на заден план без всичките мисли, които се въртят в главата ми и се съсредоточавам върху определеното нещо, докато текстът не ми донесе вътрешно удовлетворение и спокойствие.

Благодаря много за отделеното време. Аз мога да говоря още много, но ако искате да научите повече, можете да разгледате блога ми:

За мен беше удоволствие! Усмивки и до скоро!

- Вичи, @vsh_sjf


107 views0 comments

Recent Posts

See All

Обективността няма място при темата за красотата

Kакво е твоето хоби и отколко време се занимаваш с него? Мнозина споделят хобита и интереси - рисуване, даден спорт, музика. Но както музиката е не само песен или мелодия, а усещане, дръвче с разклоне

"Не съм прочела достатъчно книги, за да имам любима книга или поредица, но..."

0. Какво е хобито ти и от кога се занимаваш с него? Занимавам се с рисуване още от малка, започнах да чета по-запалено книги покрай 6ти или 7ми клас, а на фигурно пързаляна ходя от тази година - 9ти к

bottom of page